sunnuntaina, maaliskuuta 03, 2013

Olisiko seinillä sittenkin korvat?

Julkaistu myös Bambuser-videostriiminä http://bambuser.com/v/3411883Moi bisnestreffiläiset,

Olen Kurre Linderoos, takapiru. Mr Personal EU, Bisnestreffien fade ja mode, miten vain.
Tavallisesti tapaat minut Bisnestreffeiltä striimaamassa alustuksia, yleisöpuheenvuoroja tai ennakkoalustuksia - tai katselet niitä oman nettisi ääreltä.

Joukkoistaminen. Sitä minä teen avaamalla arvohetkiä neljän seinän sisältä suorina lähetyksinä verkkoon: Bambuseriin, Facebookiin, Twitteriin, LinkedIniin, Google plussaan.. siis sinulle joka et vain päässyt mukaan vaikka halusit.

Pitkälti yli 1000 suoraa lähetystä tietoyhteiskunan kehittäjistä ja kehitystapaamisista on kunnioitettava saavutus, sanovat. Mutta mitä kunnioittamsta siinä on, jos en vielä ole saanut sinua arkijatkumona soveltamaan samaa omiin ympyröihisi, omaksi ja yhteiseksi edistykseksi.

Kaiken lähtökohtana on tässä se, että menestyvän yrityksen ja julkisen organisaation toiminta itse asiassa on palautteen prosessointia - ja sen tuloksena menestyksen esteiden eliminoimista sekä yhä halutumpien menestystuotteiden ja palvelujen esittely.

Tätä elintärkeää jatkuvaa onlinepalautetta ei tule jos yhä uudelleen ja uudelleen sulkeudutaan ovien taakse viisastelemaan markkinoiden haasteista ja arvailemaan asiakkaiden uusimpia toiveita.

Sen sijaan että jatkuvasti lähetettäisit kehitystiimailut suorana valtakunnan- tai vaikka  maailmanverkkoon - omalta kanavalta - ja kutsuisit yhä parempia tuotteita ja palvelukonsepteja kaipaavat asiakkaat, asiakasehdokkaat ja muut asianosaiset osallistumaan aivan kuin olisivat paikalla.  Läsnä- ja etäosallistujien yhteispeli on arkikonsteinkin helposti järjestettävissä - ja avoimuudessaan innostava haaste kaikille.

Käytäntö on se joka pelaa - olipa teoria mikä hyvänsä.

Kokeilepa siis ihan käytännössä oman interaktiivisen nettiteeveekanavan pystyttämistä - mieluummin tänään kuin vasta huomenna. Jos haluat samanlaisen systeemin kuin minä niin

1. tarvitset nettivempaimen eli kännykän, tabletin tai läppärin. Niillä kaikilla saat aikaan suoraa videolähetystä nettiin. Dataheittimellekin löytyy käyttöä.

2. Mene osoitteeseen bambuser.com ja paina nappia Get Started. Rekisteröidy ja seuraa ohjeita niin sinulla on saman tien oma kanava ja sen osoite jaettavaksi piireillesi.

3. Kirjoita Twitteriin viesti, esim. “Tervetuloa kehittämään meitä toivomaasi suuntaan. Nettituumatiimimme pian livenä bambuser.com/meidän kanava. Suorat palautetwiittisi risuaita meidänkanava. Viritä dataheitin näyttämään seinälle Twitterin viestivirtaa  risuaita meidänkanava niin että etä- ja läsnäyleisöllä on suora vuorovaikutusmahdollisuus keskenään. Jonkun läsnäolijan kännykästäkin tietysti ne twiittipuheenvuorot voi ääneen lukea.

4. Tee kännykällä testilähetyksiä priva-asetuksin niin voit tiimisi kanssa testata otosten pituuksia, jalustoja ja käsivaraa, kuvakulmia, rajauksia, valaistuksia, taustoja, aloituksia ja lopetuksia - ja tietenkin etäyleisöä osallistavaa otetta.
Katsele yksin ja yhdessä testejäsi niin opit ja voitat turhna rimakauhun. Testilähetyksillä oivallutat samalla omalle tiimillesi, henkilöstöllesi, organisaatiollesi reilun ja luontevan osallistumisen helppouden, myös etänä katsellen ja rakentavia ajatuksia tai vastauksia twiittaillen.

5. Ja sitten kehittymään suorilla lähetyksillä. Viiden minuutin avoin tilaisuus viikossa riittää mainiosti alkuun käynnistämään ja  vakiinnuttamaan uuden tavan toimia. Parissa kuukaudessa olette silloin jo löytäneet paljon uusiakin joukkoistavia juonenpäitä.

Ja vielä yksi juttu: Kehittävät joukot ja joukkoistuminen eivät ole mikään ohimenevä poikkeustila - vaan globaalisti yhä yksilökeskeisemmän tiimiaikakauden alkua.
Kysy siis itseltäsi kannattaako sitkeästi ummistaa silmät tältä kaikelta - vai vaikka pikkuisen terveesti pelätenkin heittäytyä likoon huomisen veturistoon.

Yltyvää yhteistyöniloa!Ei kommentteja: